Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Cyklokrosár Emil Hekele opäť na Slovensku dominoval: Verím, že som na dobrej ceste sa ďalej zlepšovať

Na začiatku októbra  bol v Rakovej pri Čadci ďalší diel slovenského poháru v cykokrose, ktorý bol mimo iného zaradený aj do UCI kalendára. Podobne, ako týždeň predtým v Levoči, na ňom dominoval český jazdec Emil Hekele z tímu Galaxy Cyklošvec Stevens.
Biker
Cyklokrosár Emil Hekele opäť na Slovensku dominoval: Verím, že som na dobrej ceste sa ďalej zlepšovať

Výsledky:

1. Hekele (CZE) 1:02:14

2. Ulík (SVK) +1

3. Michalski (POL) +54

4. Glajza (SVK) +1:12

5. Kurty (SVK) +1:25

Pripísal si si na konto ďalšie víťazstvo, čo to pre teba znamená ?

Víťazstvo pre mňa znamená veľa. Verím, že som na dobrej ceste sa ďalej zlepšovať. Toto víťazstvo mi dáva väčší kľud a pohodu do ďalšieho trénovania. Naviac som si pripísal zopár bodov do cyklokrosoveho rankingu, takže som spokojný.

Momentálne si na  62. mieste v UCI cyklokrosarov. Ako je pre teba tento ranking dôležitý?

Je a zároveň nie je.  Som rád, že som tak vysoko, no zároveň si to vážim, pretože nie každý si môže povedať, že sa pohybuje vo svetovom rebríčku okolo šesdesiatého miesta. Teší ma to, ale zároveň to v podstate nič neznamená. Stále musím ďalej chodiť do práce a živiť sa prácou. Cyklistika je môj koníček.

Na to, že to je tvoje hobby to robíš celkom dobre, nemyslíš ?

Asi áno, pretože cyklistike rozumiem. Mám dostatočné skusenosti a čo to mám už odjazdené..  Málokto dnes asi vie, že som bol hotový jazdec už v mladosti. Bohužiaľ podmienky v ČR nie sú pre cyklistiku vytvorené. Viacero talentovaných mladých jazdcov muselo ukončiť pretekársku činnosť a ísť radšej do práce, pretože kombinácia práce a profi cyklistiky nejde dohromady. Ja som takto kedysi takto skončil dvakrát, ale vždy som sa vrátil, pretože ma vždy kamaráti a známi prehovorili a mne to nedalo. Stále ma bicykel baví, aj keď sú chvíľe, kedy si vravím, či to má ešte cenu..

Vraťme sa ku preteku v Rakovej. Opäť si vyhral  vo špurte a opäť bol druhý slovenský jazdec Matej Ulík. Čo by si nám povedal ku priebehu preteku ?

Boli to pre mňa ťažké preteky. Mal som za sebou sobotné podujatie vo Francúzku, kde sa na mojom výkone taktiež prejavilo aj dlhé cestovanie. Jazdilo sa mi dobre, ale nie  tak optimálne, ako pred týždňom v Levoči. Ulík bol lepší, ja som ale išiel chytro a snažil som sa vyťažiť s preteku maximum. Vyhral som vo špurte, ktoré nerád prehrávam, pokiaľ o niečo ide. Samozrejme víťazstvo poteší, najmä keď Matej Ulík išiel tohto roku veľmi výkonnostne nahor. Naviac išiel dobrý pretek v sobotu v  Hlinsku, kde bol na piatom mieste.

Ty si v Hlinsku neštartoval. Čo sa zmenilo, že si odišiel na preteky do Francúzka?

Zmenilo sa  to, že som tam dostal pozvánku. A pozvanie sa neodmieta.  Inak som do  Hlinska oficiálne pozvaný nebol. Mal som ísť podľa komunikácie s organizátorom za štandardných podmienok. Čo nie je najlepším znamením pre celú českú cyklistiku. Teda najmä pre jednotlivých cyklistov/ športovcov.

Ako to myslíš?

Nerád by som túto tému rozoberal. Všetci, ktorí sa cyklistikou nejako živia, vedia o čom rozprávam.

Čo teraz plánuješ?

Bohužiaľ na mňa sadla nejaká viróza, a tak neviam ako to teraz bude. Takže sa posnazím dať sa dokopy a uvidíme.

Ako to vidíš s reprezentáciou, ME a MS ?

S priateľkou sme túto tému rozoberali už po minulej sezóne a zhodli sme sa, že už nemá cenu jazdiť na svetové podujatia, pokiaľ nie som profesionál. Jednoducho to už pre mňa nemá žiaden význam a efekt. Priority mám už postavené niekde inde, avšak cyklistika ma stále baví a to je hlavné.

Foto: Jan Melichar/ jmphoto.sk

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu