Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Brendog získal na Rampage cenu Kelly McGarryho. Na jeho lajnu sa neodvážil nikto iný

Anglický zjazdár Brendan Fairclough predviedol jazdu po jedinečnej lajne, na ktorú sa nikto iný neodvážil. Skončil síce na 10. mieste, ale za svoju jazdu a kreatívnu trať dostal ocenenie Kelly McGarryho.
Martin Sarvaš

 Brendan Fairclough, prezývaný celým bicyklovým svetom Brendog, predviedol na tohtoročnom Red Bull Rampage skutočnú šou. Fairclough získal za svoju jazdu odcenenie The Kelly McGarry Spirit Award.

Kelly McGarry bol austrálsky freerider, ktorý sa zúčastňoval aj na Rampage. V roku 2016 zomrel pri nehode počas jazdenia na bicykli na Novom Zélande. McGarry predviedol na Rampage v roku 2013 backflip cez 21-metrový canyon gap, za ktorý vyhral cenu pre najlepší trik.

Brendogova jazda na Rampage 2018 síce nebola plná slopestylových trikov, ale zato ukázal svoju jedinečnosť. Trať mal postavenú tak, že iba on bol jediným jazdcom, ktorý sa na ňu odvážil.

V úvode jazdy mal išiel cez skalu, z ktorej zoskočil asi 12 metrov a pokračoval na obrovský canyon gap. Obrovskú skalu nazval „The Rock – Dwayne Johnson“ podľa známeho hollywoodskeho herca.

Brendog na konci svojej jazdy ukázal, že nie je iba zjazdár, ale je to neuveriteľne univerzálny jazdec s technickými schopnosťami freeridera, keď na poslednom skoku predviedol backflip.

„Kelly McGarry je absolútna legenda tohto športu. Som veľmi rád, že som získal toto ocenenie. Moja jazda bola skvelá, cítil som sa dobre a musím uznať aj všetkým ostatným, že si viedli výborne,“ povedal po Rampage Brendog.

„Som veľmi sklamaný z môjho výsledku [10. miesto], ale s jazdou som skutočne spokojný a som rád, že som celý a môžem absolvovať off-season na biku,“ dodal Brendog.

 

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu