Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Predposledné kolo SPDH na Košútke vyhral Rasťo Baránek (+výsledky)

Na druhom mieste skončil Adam Rojček, tretí Ľuboš Staňo. Po zranení sa vrátil na pretekárske trate Lukáš Učeň, ktorý skončil štvrtý.
Martin Sarvaš
Predposledné kolo SPDH na Košútke vyhral Rasťo Baránek (+výsledky)

Foto: Timea Cázerová / instagram.com/tim.cz_photo

Počas uplynulého víkendu sa na Košútke uskutočnilo predposledné šieste kolo slovenského pohára v zjazde SPDH. O pódiové umiestnenia sa už tradične delili jazdci tímov Kellys Factory Team a CTM Racing Team.

Víťazom v mužskej elite sa stal Rasťo Baránek z Kellysu pred čerstvým obhajcom majstra Slovenska v zjazde Adamom Rojčekom na CTM. Na treťom mieste sa umiestnil Rasťov tímový kolega Ľuboš Staňo.

Rasťo Baránek zhodnotil preteky na Košútke: „V nedeľu som sa snažil ísť obe merané jazdy na 95% aby som nerobil zbytočné chyby a to sa mi podarilo a navyše to stačilo na víťazstvo v oboch jazdách.“

„Veľmi ma to potešilo a príjemne prekvapilo. Chcel by som poďakovať organizátorom za super preteky, tímu Kellys Factory za zázemie a všetkým za gratulácie a podporu, cením si to! Vidíme sa o dva týždne na poslednom kole SPDH na Polomke!“

https://www.instagram.com/p/BoE3fACFlhh/?taken-by=lukoucen

Na pretekárskej trati na Košútke pretekal aj Lukáš Učeň, ktorý si v polovici júna na Kubínskej holi zlomil ruku. Jazdec CTM Racing Teamu skončil po nechcenej prestávke tesne pod pódiom na štvrtom mieste.

V junioroch bol najrýchlejší maďarský jazdec Marcell Ferenczi, medzi masters Peter Drábik a v ženskej kategórii zvíťazila Ester Barteková.

Posledné kolo SPDH sa uskutoční 6.-7. októbra v Polomke. Novinkou sú budúcovíkendové enduro preteky, ktoré sú zároveň majstrovstvami Slovenska v enduro disciplíne – 29. – 30. septembra v Brezne.

Výsledky

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu