Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Horské

Ako sa darilo Slovákom na Majstrovstvách sveta v zjazde v Lenzerheide?

Vo švajčiarsku reprezentovali Slovensko Adam Rojček na CTM a Rasťo Baránek s Ľubošom Staňom na Kellysoch.
Martin Sarvaš
Ako sa darilo Slovákom na Majstrovstvách sveta v zjazde v Lenzerheide?

Foto: staronphoto

Na uplynulých Majstrovstvách sveta vo švajčiarskom Lenzerheide sa zúčastnili aj traja slovenskí pretekári – Adam Rojček, Rastislav Baránek a Ľuboš Staňo.

Viac sa zadarilo Rojčekovi, ktorý obsadil 47. miesto so stratou 12 seknúnd na víťaza Loica Bruniho. Baránek sa umiestnil na 58. mieste s 14-senundovou stratou na Bruniho. Staňo nepostúpil do finále po tom, čo v kvalifikácii narazil do stromu.

„V Lenzerheide sa mi začalo dobre jazdiť až v sobotu, dovtedy som sa skôr trápil, nejak som si nevedel zvyknúť na trať a dosť som s ňou bojoval. V nedeľu to bolo ale úplne iné, jazdilo sa mi super a cítil som, že by to aspoň do 40-tky mohlo v klude byť,“ povedal Adam Rojček.

„Finálku som mal dobrú, nerobil som veľa chýb, ale po treťom splite som skončil fyzicky a musel som spomaliť, inak by som to niekde rozvesil. Nakoniec som skončil 47. čo tiež nie je úplná bieda, na viac asi nebolo, takže som s výsledkom spokojný. Teraz už je čas na offseason!,“ dodal Adam.

Víťazná jazda Loica Bruniho:

Svoju účasť na majstrovstvách sveta zhodntil aj Rasťo Baránek: „Trať na majstrovstvá sveta bola nachystaná naozaj perfektne a bolo na nej všetko od veľkých skokov, cez rýchle rozbité pasáže až po pomalé technické úseky plné kameňov a koreňov. Vo štvrtok sme mali s Adamom Rojčekom a Ľubošom Staňom prvý tréning, kde sme sa oboznámili s traťou.“

„V piatok bol na programe ešte jeden krátky tréning a cez obed už nás čakala kvalifikácia. Počasie nám to poriadne skomplikovalo keďže zo štvrtka na piatok dosť pršalo a trať bola poriadne šmykľavá. Našťastie sa mne aj Adamovi podarilo zísť trať na istotu a hlavne bez pádu, čo nám zaistilo postup do nedelňajšieho finále. Luboš v kvalifikácii trafil strom a bohužiaľ sa do finále nedostal.“

https://www.instagram.com/p/BnjkMgllNZW/?taken-by=rastobaranek36

„V sobotu nás čakal opäť iba tréningový deň a počasie sa zlepšilo čiže trať bola naozaj super a podklad úplne ideálny.  V nedeľu na obed sme mali posledný hodinový tréning a poobede nás čakalo finále. Opäť svietilo slnko a trať už bola skoro kompletne suchá.“

„Moja jazda sa nezaobišla bez chýb a navyše som išiel pomerne opatrne a stačilo to len na 58. miesto čo je pre mňa veľké sklamanie. Adam prišiel do cieľa s pomerne dobrým časom a skončil 47.“

„Celkovo preteky hodnotím pozitívne všetko prebiehalo super, krásna lokalita, veľa divákov a výborná trať. Jediné čo ma mrzí je výsledok, ale taký je šport, nie vždy to ide tak ako by som si predstavoval. Každopádne chcem venovať jedno obrovské ďakujem Slovenskému zväzu cyklistiky za možnosť reprezentovať Slovensko a takisto tímu Kellys Factory team za zázemie a podporou počas celého týždňa,“ dodal Rasťo Baránek.

Výsledky

Majstrovstvá sveta v zjazde Lenzerheide 2018 – muži

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu