Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Plášte

Test: Plášte Schwalbe Nobby Nic Addix Fast Grip 2,8”

Ľahko sa odvaľujúci plášť s veľkou porciou odpruženia.
Hodnotenie: 3.5/5
59
bikeradar
Test: Plášte Schwalbe Nobby Nic Addix Fast Grip 2,8”

Verdikt: Nemá takú priľnavosť ako by sa na prvý pohľad zdalo, ale je rýchly, obratný a odolný, pokiaľ však nezabúdate na to, že je to vo svojej podstate Cross-Country plášť.

Plusy: Rýchlo stúpajúci, s pocitom ľahkosti, no decentným gripom pre zjazdy a predĺženou životnosťou.

Mínusy: Klzká zmes, odskakujúca konštrukcia a predĺžené bočné štuple znižujú výkon v odklonených pasážach.

Kúpte ak: Ak chcete primárne svižný XC/Trail plášť, ktorý v prípade potreby obstojí aj pri horších podmienkach.

Váha: 970g
Šírka: 68mm (vnútorná šírka ráfu 35mm, tlak 15 psi)

Nobby Nic od Schwalbe bol vždy rýchlejší plášť ako sa na prvý pohľad tváril. “Plusková” verzia v zmesi FastGrip zachováva charakteristiky, ktoré túto radu spravili tak populárnym pre XC/Trail jazdenie a prináša ho vo veľkoobjemovej verzii. Najväčšia novinka je použitie jednej z nových zmesí Addix, ktorá nahradila starú ponuku trojitých zmesí.

Zloženie nových zmesí a ich usporiadanie na pneumatike je stále nezverejnené. Vieme iba toľko, že obsahujú väčšie množstvo siliky a ďalších elementov stužujúce gumu viac dohromady, čím zvyšujú silu vzorku a dramaticky predlžujú životnosť.

Nový FastGrip sedí niekde medzi starými PaceStar a TrailStar zmesami. Už tie boli svojou tvrdosťou orientované na výdrž a nižšiu cenu, takže táto nová verzii by mala tiež vydržať veky.

Napriek robustnému vzhľadu a výraznými medzerami medzi štupľami sa odvaľuje rýchlo v porovnaní s nízkymi dezénmi z ponuky niektorých iných značiek.

Ľahké vystužené bočnice Apex tiež zvyšujú pocit rýchlosti a živosti v teréne, preskakujúc a odrážajúc sa na nerovnostiach namiesto toho, aby sa okolo nich zbytočne formovali. Široko umiestnené stredové a stredné štuple zabezpečujú decentné množstvo trakcie v priamke a to aj v mäkkej a voľnej hline a bez obáv môžete ísť naplno do pedálov aj bŕzd.

Bočnice Apex nie sú tak náchylné na skrúcanie a prehýbanie okolo ráfov ako staré Nobby Nicky, ale stále majú túto tendenciu, keď sa tlaky znížia. Posmeľujúci grip v priamke je trochu v protiklade s efektom vystúpených bočných štupľov.

Napriek pozdĺžnym zárezom v nich a použitiu konvenčnejších štvorcových štupľov s premenným vystúpením má nový Nobby Nic stále sklon k náhlym zošmyknutiam v odklonených častiach trailu a pri veľkých náklonoch bicykla. Toto chovanie je ešte výraznejšie v mokre, kedy sa zmes FastGrip nedokáže chovať dostatočne predvídavo.

Nobby Nic sa zatiaľ ponúka iba v SpeedGrip, alebo najzákladnejšej Performance zmesi. Pre väčšiu dávku priľnavosti je preto treba siahnuť na agresívnejšie vzorky ako Hans Dampf, alebo Magic Mary. Označil by som ho za výborný začiatočnícky plášť pre jazdca, ktorý nejazdí agresívne a nevyhľadáva priveľmi náročný terén. Nobby Nic ním dokáže prejsť, no nie je to jeho prednosť. Tá spočíva v spoľahlivej a rýchlej jazde na bežných lesných cestách a XC/Trail singletrackoch.

Vaše komentáre

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu