Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Merida predstavila úplne nový model cyklokrosového bicykla Mission CX

Celkom nový model Mission CX má diskové brzdy a veľa priestoru pre široké gumy. Je to bicykel na preteky, tréning aj do mesta.
Martin Sarvaš

Merida prednedávnom predstavila úplne nový model cyklokrosového bicykla s názvom Mission CX. Výrobca tvrdí, že ide o bicykel, ktorý je určený na cyklokrosové preteky, tréning, ale aj rýchlu jazdu po meste. Jednoducho univerzálny bicykel pre človeka, ktorý chce jeden bicykel na všetko.

Predošlý cyklokrosový model od Meridy s rovnomenným názvom disciplíny – Cyclocross – nemal flat mount úchyty na diskové brzdy a málo priestoru v ráme a vidlici pre širšie gumy. A tak sa Merida rozhodla spraviť úplne nový model s kompletne novým rámom a najnovšími technológiami.

Geometria

Mission CX má dlhšiu vrchnú rúrku, pevné osky (12 mm) a úchyt diskových bŕzd so štandardom flat mount. Pevné osky využívajú „stealth“ systém, ktorý umožňuje zasunúť páčku dovnútra samotnej osky.

Geometriu nového modelu nazýva Merida ako „výkonnostnú geometriu“ a je presne taká, akú očakávate od cyklokrosového bicykla s uhlom sedlovej rúrky 74° a hlavovým uhlom 71,75° (vo veľkosti M). Zväčšila sa tiež vzdialenosť stredového zloženia od zeme.

Cyklokrosák Merida Mission CX spĺňa všetky štandardy UCI a je pripravený na akékoľvek cyklokrosové preteky.

Univerzálny bicykel

Výrobca o novom modeli však hovorí, že nejde iba o striktne pretekársky bicykel. Mission CX je určený aj na commuting, a teda rýchlu jazdu po meste a tiež ako adventure bike – vpredu aj vzadu sú na ráme úchyty pre blatníky.

Priestoru na široké plášte je viac než dosť – pohodlne sa do rámu pomestia gumy so šírkou 38mm a ak odmontujete mostík pre úchyt blatníku, tak môžete nahodiť dokonca ešte širšie plášte. Odnímateľný mostík je na karbónových variantách Mission CX, zatiaľ čo na hliníkových modeloch (600 a 400) je súčasťou rámu.

Váha karbónového rámu Mission CX je 885g a 402g vidlica – 1287g. Hliníkový rám váži 1622g, vidlica je rovnaká, takže dohromady 2024g.

Tri verzie modelu Mission CX (8000, 5000 a 600) majú jednoprevodník, pohon Sram Force na modeli 8000 a Sram Apex na zvyšných dvoch. Model 7000 má radenie s dvojprevodníkom (46/36) Shimano Ultegra a verzia 400 je osadená radením Shimano 105 s dvojprevodníkom.  Najvyšší model 8000-E má elektronické radenie Shimano Ultegra Di2 s dvojprevodníkom a nový systém v prehadzovačke, ktorý má zabrániť padnutiu reťaze.

Karbónový rám má navyše možnosť upevniť/zhodiť úchyt na prešmyk, takže môžete podľa potrieb meniť jednoprevodník za dvojprevodník.

Všetky modely Merida Mission CX
8000-E
8000
7000
5000
600
400

Vaše komentáre

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu