Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Horské

Svetový zjazd ovládli mladí Francúzi, vekový priemer víťazov klesol až o päť rokov

Posledných päť pretekov svetového pohára v zjazde vyhral pretekár z Francúzska. Priemerný vek víťazov klesol z minuloročných 28,7 roka na 23,6.
Martin Sarvaš

Víťazia mladí. Mladí Francúzi

Priemerný vek víťazov pretekov svetového pohára v tejto sezóne je až o päť rokov nižší ako bol minulý rok. Vlani to bolo 28,7 roka, zatiaľ čo tento rok sa posunul priemer na 23,6 roka.

Keď si pozriete výsledky z pretekov v Mont-Sainte-Anne, v mužskej Top5 sú až traja Francúzi.

Okrem toho, posledných päť pretekov svetového pohára vyhral pretekár z Francúzska. Amaury Pierron vyhral Fort William, Leogang, aj Val di Sole, Loris Vergier vyhral v Andorre, a teraz Loic Bruni.

Amaury Pierron – 22 rokov

Loris Vergier – 22 rokov

Loic Bruni – 24 rokov

Pierron predčasne celkovým víťazom

Preteky v Mont-Sainte-Anne rozhodli predčasne o celkovom víťazovi tohtoročného svetového pohára. Francúz Amaury Pierron síce skončil štvrtý, ale zabezpečil si dostatok bodov na to, aby ho už nikto nemohol prekonať.

Pierron má momentálne 1088 bodov pred druhým Lorisom Vergierom s 781 bodmi. Francúzsky zjazdár tímu Commencal/Vallnord začal sezónu 16. miestom v Lošinji, ale potom nasleedovali tri víťazstvá, dve pódiové umiestnenia a štvrté miesto v Mont-Sainte-Anne.

Malé kolesá sú stále v hre

Aj keď sa môže zdať, že 29-palcové zjazďáky ovládli preteky, nie je to úplne pravda. V kanade to potvrdili ženy aj muži.

Na 27-palcových kolesách pretekali všetky Top3 ženy – Rachel Atherton, Tahnee Seagrave a Tracey Hannah a rovnako aj všetci trajan Top3 muži – Loic Bruni, Troy Brosnan a Danny Hart. Na veľkých kolesách bol Pierron, ktorý skončil štvrtý.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Včera 13:00 Crankworx Rotorua odštartoval cez víkend zjazdovými pretekmi, ktoré vyhrali Eliana Hulsebosch a Lachlan Stevens-McNab.

Za nami sú úvodné preteky podujatia Cranwkorx Rotorua, ktoré sa koná na Novom Zélande. Ide o populárny festival, ktorý tento rok odštartoval zjazdovými pretekmi a v oboch hlavných kategóriách sa z víťazstva tešili domáci novozélandskí jazdci.

Včera 12:25 Slovenky Krahulcová a Števková skončili v prvej etape pretekov Cape Epic na 8. mieste.

Vo výsledkovej listine tak zopakovali svoj výsledok zo včerajšieho prológu. Víťazmi úvodnej 88 km dlhej etapy sa medzi ženami stali Anne Terpstra s Nicole Koller, zatiaľ čo v mužoch po napínavom šprinte etapu vyhrali Wout Alleman s Hansom Beckingom.

Včera 12:13 Lukáš Kubiš vybojoval v šprinte desiate miesto na slovinských pretekoch GP Istria.

Pódium obsadila trojica pretekárov z úniku, Marcin Budzinski, Max van der Meulen a Riccardo Zoidl. Kubiš sa zapojil do hromadného šprintu, v ktorom bol siedmy najrýchlejší, čo napokon stačilo na to, aby uzavrel najlepšiu desiatku.

Včera 10:33 Tadej Pogačar už dnes odštartuje na etapových pretekoch Okolo Katalánska.

Najväčšími favoritmi pre celkovú klasifikáciu sú Pogačar, Sepp Kuss, Aleksandr Vlasov, Ilan Van Wilder, Simon Yates a Egan Bernal.

Zavrieť reklamu