Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Loic Bruni vyhral svetový pohár v kanadskom Mont-Sainte-Anne. Pozrite si víťazné jazdy

V ženách bola najrýchlejšou opäť Rachel Atherton pred Tahnee Seagrave. Amaury Pierron skončil štvrtý a predčasne je celkovým víťazom svetového poháru v zjazde.
Martin Sarvaš


V kanadskom Mont-Sainte-Anne sa počas víkendu uskutočnilo predposledné kolo svetového poháru v zjazde.

Víťazom sa stal francúzsky pretekár tímu Specialized Gravity Loic Bruni, ktorý predviedol neuveriteľne čistú jazd bez jedinej chybičky. Úradujúci majster sveta sa túto sezónu vrátil po zranení, takže výhra je preňho veľkým zadosťučinením. Na druhom mieste skončil Troy Brosnan a tretí najrýchlejší čas mal víťaz kvalifikácie Danny Hart.

Výsledky – Elite Muži

1. BRUNI Loic 4:12.713
2. BROSNAN Troy (+0.321)
3. HART Danny (+1.323)
4. PIERRON Amaury (+3.297)
5. VERGIER Loris (+3.468 )

Víťazná jazda Loica Bruniho:

Rachel Atherton predviedla neuveriteľnú jazdu

V ženách bola najrýchlejšou pretekárkou Rachel Atherton z Trek Factory Teamu. Rachel predviedla jazdu, ktorá síce vyzerala, že je aj nad jej limity, ale všetko nakoniec ustála. Jej finálová jazda bola až o 20 sekúnd rýchlejšia ako jazda v kvalifikácii.

Najrýchlejšia v kvalifikácii bola Tahnee Seagrave, ktorá skončila vo finále 5 sekúnd za Rachel, a tak sa o celkovej víťazke svetového pohára v ženách rozhodne v posledých pretekoch vo francúzskom La Bresse.

Rachel Atherton vyrovnala rekord Sabriny Jonnier v počte víťazstiev na trati v Mont-Sainte-Anne. Jonnier vyhrala v rokoch 2001, 2004, 2006, 2007 a 2009. Atherton ovládla roky 2008, 2012, 2015, 2016 a 2018.

Výsledky – Elite Ženy

1. ATHERTON Rachel 4:51.443
2. SEAGRAVE Tahnee (+5.087)
3. HANNAH Tracey (+20.280)
4. CABIROU Marine (+21.701)
5. SALAZAR Mariana (+22.694)

Víťazná jazda Rachel Atherton:

Pierron je celkovým víťazom svetového pohára

Preteky v Mont-Sainte-Anne rozhodli predčasne o celkovom víťazovi tohtoročného svetového pohára. Amaury Pierron síce skončil štvrtý, ale zabezpečil si dostatok bodov na to, aby ho už nikto nemohol prekonať.

Pierron má momentálne 1088 bodov pred druhým Lorisom Vergierom s 781 bodmi. Francúzsky zjazdár tímu Commencal/Vallnord začal sezónu 16. miestom v Lošinji, ale potom nasleedovali tri víťazstvá, dve pódiové umiestnenia a štvrté miesto v Mont-Sainte-Anne.

Záznam z celých pretekov si môžete pozrieť na Red Bull TV.

Kompletné výsledky – Mont-Sainte-Anne

Muži Elite


Ženy Elite


Juniori


Juniorky

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu