Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Horské

Whyte prichádza s novinkami pre rok 2019 a obľúbený trailbike T-130 spravili ešte lepší

Model T-130 má vynovenú geometriu, zmenenú špecifikáciu a Whyte tiež predstavil nový 29-palcový enduro stroj G-170C Works.
bikeradar

Značka Whyte dala ich veľmi úspešnému modelu trailbiku T-130 vylepšenú geometriu, pruženie a tiež upravili geometriu. Predstavili tiež 29-palcovú verziu enduro bicyklu G-170C.

Dizajn novej verzie T-130 pre rok 2019 prešiel zmenami vrátane prechodu na metrický tlmič, ktorý pracuje v špeciálnom systéme pruženie QUAD.

Vylepšená geometria OTO

Whyte nazýva ich novú vylepšenú geometriu skratkou OTO (Optimised Trail Offset), čo znamená geometria navrhnutá pre skrátené offsety odpružených vidlíc.

Výrobca hovorí, že táto geometria by mala zvýšiť stabilitu a presunúť váhu vidlice a kolesa bližšie k osi hlavového zloženia pre ľahšiu ovládateľnosť.

Okrem toho sa skrátila aj zadná stavba rámu. Geometria nového T-130 by mala posunúť jazdca viac do stredu bicykla, čo by malo podľa Whyte dávať jazdcovi lepšiu ovládateľnosť aj stabilitu.

Nový T-130 má priestor až pre 71mm široké plášte, takže ak máte radi široké kolesá a gumy, nemusíte sa obávať, že by sa vám nepomestili do vidlice či zadného trojuholíku.

Modely Whyte 2019 by mali byť dostupné v nadchádzajúcich mesiacoch. Modelová rada T-130 obsahuje dva hliníkové a tri karbónové bicykle. Cenovo sa bude začínať približne na 2600 eur za základný model T-130 SR.

T-130 SR

Hliníková verzia SR je najlacnejšou možnosťou, ak chcete vlastniť T-130.  Vstupný moddel je poskladaný na 11-rýchlostnom Shimano SLX, pružená Fox Performance so 140mm vidlicou Fox 34, brzdami TRP Slate a teleskopickou sedlovkou od Whyte.

T-130 S

Vyšší model T-130 S má oproti základnému niekoľko užitočných vylepšení – veľmi vyvážená špecifikácia s pohonom a 12-prevodovým radením SRAM GX Eagle, vidlicou 140mm RockShox Revelation RC, tlmičom Deluxe RT, brzdami SRAM Guide T a teleskopickou sedlovkou KS. Cena sa bude pohybovať okolo 3000 eur.

T-130C R

T-130C R je najdostupnejší karbónový model s cenou okolo 3400 eur a špecifikáciou rovnakou ako T-130S, ale má nižšie radenie – NX Eagle, rovnaké zostávajú vidlica 140mm RockShox Revelation RC, tlmič Deluxe RT, brzdy SRAM Guide T a teleskopická sedlovka KS.

T-130C RS

Model T-130C RS dostal vidlicu Pike RC, radenie GX Eagle a brzdy Guidde RS. Cena sa bude pohybovať okolo 3900 eur.

T-130C Works

Ak by ste mali odosť viac peňazí, je tu pre vás top moddel T-130C Works, ktorého cena sa bude pohybovať okolo 5800 eur. Najvyšší model má vidlicu Pike RCT3 a radenie od Sramu XX1 Eagle Gold

Je to jediný bicykel v tejto modelovej radde, ktorý má teleskopickú sedlovku Reverb a karbónové kolesá. Brzdy dostal SRAM Guide RSC a Whyte nazýva tento model ako ultimátny trail bike.

G-170 C Works 29er

Ďalšou novinkou pre rok 2019 je aj model G-170 C Works s 29-palcovými kolesami, ktorý by mal byť pretekárskym enduro bicyklom so širokými 2,5-palcovými gumami.

Pretekársky špeciál je skutočne „naložený“, a to so špecifikáciou – 12-prevodové radenie SRAM X01 Eagle, brzdy Code RSC, 160mm vidlica RockShox Lyrik RC2, tlmič Super Deluxe, karbónové kolesá od Hope (30mm), náboje Hope a teleskopická sedlovka Reverb Stealth.

V priestornom ráme je samozrejme miesto pre veľkú fľašku nehľadiac na to, aký tlmič je na bicykli. Na karbónových kolesách sú obuté plášte Maxxis Minion DHF.

Vaše komentáre

Aktuality

17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu