Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Giant predstavil nový trailový 29-palcový Trance 2019

Má vylepšenú geometriu, pruženie a veľké karbónové kolesá. Hlavnou myšlienkou pri dizajnovaní Trance bolo vytvoriť zábavný horský bicykel.
Martin Sarvaš

Model Trance je pre Giant najpredávanejším horským bicyklom z ich celej ponuky MTB. Nová verzia Trance 2019 je už siedmou generáciou tohto bicykla. Dostal 29-palcové kolesá, vylepšenú geometriu či karbónové váhadlo. Tlmenie so zdvihom 115 mm zabezpečuje systém od Giantu – Maestro.

„Na tomto 29-palcovom trailovom bicykli sme pracovali už viac ako dva roky s tímom inžinierov, dizajnérov a jazdcov vrátane nášho ambasádora Adama Craiga,“ hovorí Kevin Dana, manažér Giantu pre horskú cyklistiku.

„Chceli sme postaviť bicykel, ktorý bude zábavný v rôznych podmienkach a terénoch. Zmeny v offsetoch vidlice nám umožnili postaviť niečo, čo sa ešte pred rokom nedalo. Je to bicykel, ktorý skvele pracuje vo veľkej rýchlosti a má obrovské možnosti,“ povedal Kevin.

Detaily Giant Trance 29 2019

 

Určenie: XC / Trail

Kolesá: 29″

Tlmič: 115mm

Boost 12×148

Jednoprevodník (iba)

Karbónový rám (aj hliníkové varianty)
Veľkosti: S-XL

Váha: 12,2kg

Predstavovacie video:

Vylepšená, kratšia geometria

Nový rám Giant Trance 29″ má kratšiu zadnú stavbu (435mm), aby bolo zadné koleso v ideálnej polohe pod jazdcom. To by malo robiť bicykel rýchlejším, najmä pri šliapaní do kopca čí úzkych singletrailoch.

Hlavový uhol sa zmeniil na 66,5 stupňa a 74,5 stupňa na sedlovej trubke, čo by malo byť vyváženou kombináciou pre dobrú odozvu a stabilitu pri jazde. 44-mm offset vidlice ešte pridáva na celkovej stabilite.

Nové ľahké váhadlo

Vylepšený systém pruženia Maestro s novým uchytením tlmiča by mal zabezpešovať lepšiu efektivitu pri šliapaná a zároveň brzdení. Tlmič je uchytený na karbónovom váhadle, ktoré je ľahšie a pevnejšie, ako jeho predošlá hliníková verzia.

„Keď sme tento bicykel vyvíjali, začali sme s tým, že budeme klásť dôraz na zábavu. Aj keď to možno znie vtipne, jednoducho sme chceli spraviť zábavný bicykel.“ – Kevin Dana

One-by a nič iné

Všetkých päť verzií nového Trance majú jednoprevodník. V giante si jednoducho povedali, že chcú mať jednoduchý a zábavný bicykel, nebudú nič zbytočne komplikovať, a tak je rám prispôsobený iba na jednoprevodníky.

Zbavenie sa prešmyku tiež znamenalo možnosť zväčšenia priestoru v ráme pre zadné koleso. Vďaka tomu vraj tiež pracuje nová geometria v súčinnosti s tlmením presne tak, ako inžinieri chceli – bez obmedzení.

Kolesá TRX a tlmenie DVO

29- palcové kolesá od TRX na novom Trance 2019 majú vnútornú šírku 30mm, 28 špicov uchytených na náboje DT Swiss 240 a celkovú váhu iba 1662 gramov. Oproti predošlej verzii karbónových kolies by mali mať hlavne menší odpor.

Novú geometriu Trance 2019 dopĺňa tlmenie od DVO. S touto značkou spolupracoval Giant hlavne pri špeciáloch pre pretekárov a tento vzťah nakoniec prerástol do hromadnej produkcie pre najnovší trailbike Giantu – vlajkovú loď Trance Advanced Pro 29 0.

Päť variant Trance 29

Giant Trance 29 bude dostupný v piatich rôznych variantách s rôznymi špecifikáciami. Model Trance Advanced Pro 29 2 má karbónový rám aj zadný trojuholník, vidlicu Fox 34 Rythm, tlmič Float DPS, pohon Sram NX Eagle 1×12, brzdy Guide T, riadidlá 780mmx35mm, sedlovku Ginat a nové karbónové kolesá Giant TRX 1. Cena pre americký trh je 4300 dolárov.

Najvyšší model Trance Advanced Pro 29 0 má vidlicu DVO Sapphire D1 34mm fork, tlmič DVO Topaz 2, pohon SRAM X01 Eagle, brzdy Guide RSC, karbónové riadidlá TruVativ Descendant (800mm x 35mm), a karbónové kolesá Giant TRX 0. Cena pre americký trh je 8300 dolárov.

Dve verzie majú hliníkový rám – Trance 29 1 a Trance 29 2. Jednotka má vidlicu Fox 34 Float Performance Elite, tlmič Float Performance Elite, pohon SRAM GX Eagle, brzdy Guide R a karbónové kolesá TRX 1. Dvojka má rovnakú špecifikáciu ako Advanced Pro 2, ale má hliníkové kolesá.

Trance 29 ponúka aj možnosť kúpy samotného rámu – cena pre US trh je 2800 dolárov.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu