Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan vyhral preteky v Aalste iba deň po skončení Tour de France

Peter Sagan sa zúčastnil belgického kritéria po tretíkrát a tretíkrát vyhral.
Martin Sarvaš

Peter Sagan sa hneď deň po prebratí zeleného dresu na Tour de France zúčastnil kritéria v belgickom meste Aalst. Sagan preteky vyhral, keď v záverečnom špurte porazil domáceho pretekára Yvesa Lampaerta.

Sagan sa zúčastnil kritéria v Aalste už tretíkrát a vždy bol víťazom.

So Saganom bol na pretekoch aj jeho tímový kolega z Bora-Hansgrohe Daniel Oss. Celkovo štartovalo 31 pretekárov. Na podujatie v Aalste sa podľa organizátorov prišlo pozrieť až 55-tisíc ľudí.

„V Aalste bola skvelá atmosféra. Už to tu poznám, keďže to bola moja tretia účasť a po tretíkrát som vyhral,“ cituje Sagana portál Nieuwsblad.

Sagan vyhral v špurte s BelgičanomYvesom Lampaertom:

Slováka privítali ľudia v karnevalovom meste ako skutočného hrdinu. Trojnásobný majster sveta nezklamal tým, že vyhral šprint a porazil belgického šampióna Yvesa Lampaerta. Holandský šampión Mathieu van der Poel bol na pódiu trertí, Timothy Dupont bol štvrtý, tesne pred Thomasom De Gendtom.

„Mám šiesty zelený dres [z Tour de France] a som rád, že som sa v ňom mohol ukázať Aalste. Vyzeralo to veľmi zle po mojom páde na Tour. Prežil som prehliadku a teraz som tu. Po poslednej etape na Champs Elysées sme si dali spoločnú večeru so spolujazdcami i sponzormi.“

„Nemal som čas na párty, lebo som išiel skoro do poestele. V programe mám aj niektoré kritéria a tieto súťaže považujem za oddychové. Po turné v Belgicku sa vrátim domov, pôjdem na chvíľu na dovolenku, ale chcem sa vrátiť na majstrovstvá Európy,“ dodal Peter Sagan. Majstrovstvá Európy sa uskutočnia v Glasgowe 12. augusta.

Umiestnenie na Criterium Aalst 2018

 

1. Peter Sagan / Slovensko / Bora-Hansgrohe

2. Yves Lampaert / Belgicko / Quick-Step Floors

3. Mathieu van der Poel / Holandsko / Corendon-Circus

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu