Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Pozrite si neuveriteľný a napínavý záver ženských pretekov La Course

Anna van der Breggen si išla za víťazstvom náročných ženských cestných pretekov, pár metrov pred cieľom ju však predbehla dvojnásobná víťazka La Course Annemiek Van Vleuten.
Martin Sarvaš

https://www.youtube.com/watch?v=grwSBnZoW0k

Holandská cestná cyklistka Annemiek Van Vleuten z tímu Mitchelton-Scott sa stala víťazskou prestížnych pretekov La Course, ktoré organizujú už piaty rok za sebou organiztori Tour de France.

Pred cieľom sa však zdalo, že Van Vleuten si svoj druhý triumf na La Course nepripíše, pretože výrazne viedla v úniku osamotená Anna van der Breggen z tímu Boels – Dolmans Cycling. Tej však došli sily tesne pred cieľom a Annemiek Van Vleuten zjavne nazbierala všetky sily, zrýchlila a iba pár metrov pred cieľovou čiarou ju predbehla a cieľom prešla so zdvihnutými rukami.

Van Vleuten pred dvomi dňami vyhrala aj celkové hodnotenie 10-etapovej ženskej verzie Giro d’Italia – Giro Rosa a po náročných pretekoch tak dokázala, že je skutočne vo forme.

Zadýchaná víťazka Annemiek Van Vleuten zostala bez slov:

Preteky La Course sú jednodňové preteky, ktoré sa prekrývajú s desiatou etapou Tour de France, v ktorej idú muži 159 km z Annecy do Le Grand-Bornand.

Ženská verzia má dĺžku 112,5 km, začína sa v Annecy a trať obsahuje skutočne náročné stúpania Coll de Bluffy (1.5km – 5.5%), Côte de Saint-Jean-de-Sixt (5.5km – 4.9%), the Col de Romme (8.8km – 8.9%) a Col de la Colombière (7.5km – 8.5%), potom nasleduje 12 km zjazd do Le Grand-Bornand.

Preteky La Course vznikli v roku 2014 ako okruhové preteky v Champs Elysées. Minulý rok organizátori rozšírili preteky na dva dni so záverom na Col d’Izoard a na nasledované časovkou v Marseille. Van Vleuten sa minulý rok stala víťazkou po tom, čo bola najrýchlejšou v oboch etapách.

Vaše komentáre

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu