Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

„Prečo si ma vytlačil?!,“ kričal nahnevaný Gaviria na Greipela po šprinte v ôsmej etape

Gaviriu i Greipela rozhodcovia zaradili na koniec hodnotenia potom, ako sa dostali do stretu v záverečnom šprinte ôsmej etapy Tour de France.
Martin Sarvaš

Gaviria nahnevane kričal po Greipelovi:

André Greipela a Fernanda Gaviriu rozhodcovia posunuli na koniec hodnotenia dnešnej etapy po ich vzájomnom strete v špurte.

V záverečných 900 metroch ôsmej etapy Tour de France zautúčil najprv André Greipel hlavou na Nikiasa Arndta z tímu Sunweb, aby si udržal pozíciu pred ním.

Podobná situácia nastala 250 metrov pred cieľom, keď začal špurtovať Gaviria a zo strany zábran sa dostal ku Greipelovi. Gaviria sa dvakrát snažil Greipela vytlačiť hlavou, no Nemec ho doslova zatvoril a nedal mu priestor, aby  ho predbehol, aj keď išiel výrazne rýchlejšie.

Stret Greipela a Gaviriu:

„Nemám čo povedať k rozhodnutiu rozhodcov. Keď šprintujete, udržujete si svoju stopu. Nemám oči na chrbáte a nenechám sa nikým vytlačiť z cesty. Je ťažké akceptovať, že vám rozhodcovia najprv vezmú víťazstvo a teraz druhé miesto,“ napísal Greipel na twitteri.

„Musíte sa spýtať jeho (Gaviriu), pretože ja som si iba držal svoju stopu a on sa ma pokúsil tri-štyrikrát vytlačiť. A mňa nie je ľahké vytlačiť,“ odpovedal Greipel novinárom na otázku, čo sa stalo.

„Sťažoval sa, prečo som ho zatvoril, ale opakujem, iba som si držal stopu. Nie je to na mne. Je veľa televíznych záznamov a rozhodcovia rozhodnú. Momentálne som iba sklamaný,“ hovoril Greipel ešte pred penalizáciou.

Celý záverečný šprint ôsmej etapy:

Po penalizácii Gaviriu a Greipela sa posunul Sagan na druhé miesto a získal tak 63-bodový náskok pred Gaviriom v súťaži o zelený dres.

„Nevidel som súboj Gaviriu a Greipela, lebo vtedy som bol prvý, tak sa nemôžem k tomu vyjadriť. V nedeľu je posledná etapa pred voľným dňom a znova sa pokúsim vyhrať. Chcem byť vpredu celý deň, tak ako sa o to pokúšam stále. Možno som dnes stratil nejaké sily, ktoré mi môžu chýbať a nedeľňajšia etapa by tak mohla patriť aj Van Avermaetovi alebo tímu Quick-Step,“ citoval Sagana portál letour.fr.

Za podobný incident bol v roku 2010 vylúčený z Tour de France Mark Renshaw:

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu