Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan skončil druhý v ôsmej etape Tour, Gaviria a Greipel doplatili na stret v záverečnom šprinte

André Greipel a Fernando Gaviria boli posunutí na posledné miesto pre stret v záverečnom šprinte a Peter Sagan sa tak posunul zo štvrtého na druhé miesto. Víťazom zostal Groenewegen, na tretie miesto sa posunul John Degenkolb.
Martin Sarvaš
Sagan skončil druhý v ôsmej etape Tour, Gaviria a Greipel doplatili na stret v záverečnom šprinte

Peter Sagan skončil druhý v ôsmej 181km dlhej etape Tour de France a zostáva stále oblečený v zelenom drese pre lídra bodovacej súťaže. Počas etapy tiež získal 13 bodov za 4. miesto na rýchlostnej prémii.

Peter Sagan sa posunul na druhé miesto poradia ôsmej etapy Tour de France potom, čo rozhodcovia posunuli pôvodne druhého André Greipela a tretieho Fernanda Gaviriu na koniec hlavného pelotónu na 92. a 93. miesto. Víťazstvo zostalo jazdcovi tímu Lotto NL Jumbo Dylanovi Groenewegenovi.

Záverečný šprint ôsmej etapy:

Greipel a Gaviria sa totiž v záverečnom špurte dostali do kontaktu. Gaviria sa tlačil z bočnej pozície pri zábranách pred Greipela, ktorý ho zavrel a Gaviria ho vytláčal hlavou.

So záverečným šprintom nebolo spokojných niekoľko pretekárov. Greipel povedal, že Gaviria doňho viackrát vrazil počas šprintu, John Degenkolb povedal: „Bol som hneď za ním. Gaviria sa snažil napchať do medzery, ktorá tam ani nebola. Bál som sa a preto som nešiel naplno do špurtu,“ cituje Degenkolba portál cyclingnews.com.

Záverečný kilometer ôsmej etapy:

Sedemnásť kilometrov pred cieľom prišiel pád skupinky jazdcov, v ktorej bol aj Julian Alaphilippe, ktorý je štvrtý v priebežnom hodnotení celkového poradia, Toms Skujinš v bodkovanom drese i víťaz šiestej etapy Daniel Martin. Všetci v etape pokračovali, no na jazdcov na čele pretekov už sa nedokázali dotiahnuť.

Lídrom celkového poradia zostáva aj naďalej jazdec tímu BMC Racing Team Greg van Avermaet.

„Dnes pôjdem do postele skoro, aby som bol pripravený na zajtra,“ povedal Sagan pred zajtrajšou deviatou etapu, ktorá má klasikársky charakter a cieľ v meste Roubaix. Sagan vyhral aj tohtoročnú klasikiu Paríž-Roubaix, keď išiel do úniku 54 kilometrov pred cieľom a v závere porazil v špurtérskom dueli Silvana Dilliera.

Umiestnenie v 8. etape Tour de France

1 Dylan Groenewegen (Ned) LottoNL-Jumbo 4:23:36
2 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
3 John Degenkolb (Ger) Trek-Segafredo

Poradie celkového hodnotenia po ôsmej etape:

1 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 32:43:00
2 Geraint Thomas (GBr) Team Sky 0:00:07
3 Tejay van Garderen (USA) BMC Racing Team 0:00:09
4 Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors 0:00:16
5 Bob Jungels (Lux) Quick-Step Floors 0:00:22
6 Rigoberto Uran (Col) EF Education First-Drapac p/b Cannondale 0:00:49
7 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:00:55
8 Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe 0:00:56
9 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team 0:00:57
10 Richie Porte (Aus) BMC Racing Team 0:00:57

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu