Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Horské

Santa Cruz predstavuje vylepšenú tretiu generáciu 5010

Je dlhší, hlavový uhol je položenejší, pribudli úchyty na dve fľašky a prídu si na svoje aj fanúšikovia plusových kolies.
Martin Sarvaš

Model 5010 od Santa Cruz je na trhu už päť rokov, a aj keď aj minulý rok vyšiel upgrade, pokrok jednoducho nezastavíme a aj tak všetci chcemep vidieť vylepšenia aj na bicykloch so strednými zdvihmi.

Všetci chceme od trailového bicykla, aby sa na ňom do kopca šliapalo ako na pretekárskej XC mašine a pri zjazde sa zrazu premenil na enduro. To by ste chceli od 130 mm bicykla asi trochu veľa, ale Santa Cruz sa to snaží dosiahnuť vylepšením u modelu 5010, ktorý má práve preto upravenú geometriu aj dizajn rámu.

Hliníkový a karbónový čierny Santa Cruz 5010.

5010 je dostupný vo verzii s karbónovým aj hliníkovým rámom. Cena, zatiaľ uvádzaná iba v amerických dolároch, začína na $2,699 za hliníkový a končí pri karbónovom CC XTR Reserve za $9,499. Ak by ste si chceli zložiť bicykel podľa seba, hliníkový rám stojí $1,999 a karbónový $2,999. Ceny v eurách pre európsky trh zatiaľ k dispozícii nemáme.

Santa Cruz 5010 – detaily

 

  • Určenie: trail / all-mountain
  • Zdvih zadného odpruženia: 130mm
  • Veľkosť kolies: 27,5″ ako Santa Cruz nazýva – the fun-sized wheel size
  • Možnosti kolies 27,5 aj 27,5 Plus
  • Hlavový uhol 66.2°alebo 66.5°
  •  Upravená geometria – dlhší a položenejší hlavák
  • Úchyty na dve fľašky
  • Veľkosti XS-XL
  • Farby: čierna a fialová
  • Cena (zatiaľ uvádzaná iba v amerických dolároch): $2,699 – $9,499
  • Doživotná záruka na rám
  • Predajca: www.sportservis.sk
Bude aj s 29-palcovými kolesami?

Odpoveď je úplne jasná. Nie, nebude. Aj keď trendy mnohých konkurenčných značiek smerujú k bicyklom, u ktorých má jeden model verzie s 27,5 aj 29-palcovými kolesami, Santa Cruz si stojí za svojim. A to, že 27,5-palcové kolesá sú „The fun-sized wheel size“, čo znamená, že táto veľkosť je jednoducho zábavná.

„Museli by sme spraviť veľké zmeny v geometrii, aby sme do bicykla napasovali 29-palcové kolesá. A aj keď by sme ich tam napchali, zmeny geometrie pomocou flip chip-u by určite nesedeli v jednom z nastavení. Predstavte si – aby ste zmenili výšku stredu cez chip, posúvate iba jedno z kolies. Aby ste zmenili výšku stredu o 4mm, museli by ste posunúť zadné koleso o nejakých 8mm,“ povedal inžinier zo Santa Cruz.

Čo má V3 5010 nové?

Tretia generácia 5010 vyzerá veľmi podobne ako jeho predchodca. A vlastne aj ako prvá verzia. Ale aj keď línie bicykla sa podobajú, zmeny nastali na celom bicykli, od hlaváku až po zadnú osku.

Najväčšia zmena na novom 5010 sú dvojité vzpery v zadnom trojuholníku. V1 a V2 mali iba jednu vzperu na ľavej strane rámu, zatiaľ čo nový model má dve vzpery a Santa Cruz hovorí, že „bicykel je vďaka tomu pevnejší, odolnejší a rovnomernejšie rozdeľuje silu pôsobiacu na rám pri pružení.“

Systém pruženia VPP zostal zachovaný, ale nové sú obe protihybné váhadlá, pričom „nastavovač“ geometrie Flip Chip je umiestnený na vrchnom. Spodné váhadlo je skryté v masívnej spodnej časti predného trojuholníku rámu nad stredovým zložením. Santa Cruz taktiež poskytuje doživotnú výmenu ložísk čapov, pretože sú si takmer istí, že s nimi problémy jednoducho mať nebudete.

V Santa Cruz chceli spraviť nový 5010 lepšie servisovateľný, a tak má šróbované strerdové zloženie, ktoré sa určite ľahšie rozoberá a opravuje ako PressFit. Vnútrom vedené káble sú samozrejmosťou, no vodítka káblov sú zakomponované vo vnútri rámu, takže vám už nebudú trčať z rámu žiadne škaredé plasty.

Novinkou sú tiež úchyty na dve fľašky, ktoré by mali byť pri tejto kategórii už samozrejmosťou. Jeden je klasicky vo vnútri rámu na spodnej trubke a druhá fľaška je oproti, z vonkajšej časti spodnej trubky rámu. Nový 5010 má tiež priestor pre gumy so šírkou 2,8″, takže ak ste fanúšik plusových gúm, máte tam svoj priestor.
Geometria – dlhší a položenejší

Taká klasika všetkých bicyklov tejto kategórie. Geometria sa mení, reach sa naťahuje, hlavový uhol je položenejší, uhol sedlovej trubky strmší – všetko, čo sa menilo na modeli 5010 v roku 2015, sa mení aj v roku 2018.

Hliníkový a karbónový fialový Santa Cruz 5010.

Iba pre porovnanie, model 5010 vyšiel po prvýkrát v roku 2013. V tedy mal tento bicykel 68-stupňový hlavový uhol, 73-stupňový uhol sedlovej trubky a reach 426 mm vo veľkosti L. O dva roky dostala ďalšia generácia 5010 67-stupňový hlavový uhol, 73,8-stupňový uhol sedlovej trubky a reach sa natiahol na 445mm. Asi už je jasné, čo bude nasledovať. Najnovší 5010 je ešte dlhší a položenejší so 66,2-stupňovým hlavovým uhlom, uhol sedlovej trubky stúpol na 74,9 a reach sa dostal na hodnotu 456mm.

Samozrejme, ani na novom 5010 nechýba nastavovanie geometrie pomocou Flip Chip-u, ktorým si môžete upraviť geometriu bicykla, podľa toho, aký štýl jazdy a nastavenie bicykla preferujete.

Detaily

Vaše komentáre

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu