Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Santa Cruz predstavil nový Bronson! Pozrite si, čo má nové

Je dlhší, hlavový uhol je položenejší, zmenilo sa uchytenie tlmiča a prídu si na svoje aj fanúšikovia plusových kolies.
Martin Sarvaš

Santa Cruz predstavil nový Bronson a veľmi nápadne sa podobá na Nomada. Ale nezmýľte sa podobným vzhľadom, ide o 150 mm mašinu s úplne iným pocitom z jazdy.

Je to taký dlhší a „položenejší“ brat Nomada. Ide o all-mountain bike, s ktorým sa bez problémov uživíte aj na enduro pretekoch a zabavíte v bikeparkoch.

Farebné prevedenia Bronsona s karbónovým rámom.

Bronson je dostupný vo verzii s karbónovým aj hliníkovým rámom. Cena, zatiaľ uvádzaná iba v amerických dolároch, začína na $3,499 za hliníkový model R až po najvyšší model XTR Reserve za $9,899.  Ak by ste si chceli zložiť bicykel podľa seba, hliníkový rám stojí $1,999 a karbónový $3,299. Ceny v eurách pre európsky trh zatiaľ k dispozícii nemáme.

Santa Cruz Bronson – detaily

 

  • Určenie: all-mountain / enduro
  • Veľkosť kolies: 27,5
  • Možnosti kolies 27,5 aj 27,5 Plus
  • Zdvih zadného odpruženia: 150mm
  • Verzie rámu v karbóne aj hliníku
  • Hlavový uhol 65.1° alebo 65.4°
  • Dĺžka zadnej stavby 430mm
  • 12 x 148mm Boost
  • Veľkosti XS-XL
  • Cena (zatiaľ uvádzaná iba v amerických dolároch): CC: $6999 – $9899 USD, C: $3499 – $6399, AL: $3499 – $4199
  • Cena rámu: AL: $1999, CC: $3299
  • Farby:  bledomodrá a šedá
  • Doživotná záruka na rám
  • Predajca: www.sportservis.sk
Farebné prevedenia Bronsona s hliníkovým rámom.
Čo má Bronson nové?

Najväčšia a najviditeľnejšia zmena na novom Bronsone je tlmenie – tlmič je uchytený v spodnej časti rámu, hneď nad stredovým zložením. Je to riadna novinka oproti predošlému uloženiu na vrchnej trubke rámu. Novinkou sú tiež dve podporné vzpery, ktoré dávajú dokopy solídny pevný trojuholník.

Systém pruženia VPP je však napriek zmene pozície tlmiča zachovaný. Dve krátke a protihybné váhadlá spájajú prednú a zadnú časť rámu a robia rám pevným. Vďaka VPP systému je ľahko servisovateľný a vrchné a spodné váhadlo dávajú inžinierom viac priestoru na vyhranie sa s pružením, aby ho dokonale prispôsobili pre daný bike.

Nové uchytenie tlmiča by malo dať Bronsonu viac lineárnu a progresívnu krivku pruženia, inými slovami – pruženie by sa malo správať rovnako pri prechode prekážkami v teréne, nehľadiac na to, v akej polohe sa tlmič nachádza.

Máte radi široké gumy? Do nového Bronsona napcháte gumy so šírkou až 2,8″. Má dve verzie špecifikácií – jedna s 27,5 gumamy a druhá s plusovými 27,5+. Užšia verzia má ráfy s vnútornou šírkou 30mm a obuté 2.5″ Maxxis Minion DHF vpredu a 2.4″ DHR II vzadu, zatiaľ čo plusová verzia má ešte širšie ráfy a gumy 2.6” Maxxis Minion DHF a DHR II.

Geometria – dlhší a položenejší

Reach nového Bronsona narástol oproti predošlému modelu o 15mm a hlavový uhol je o 1° položenejší v najnižšom nastavení so 160mm vidlicov. Rovnako ako na Nomade, na spodnom váhadle je umiestnený flip chip, ktorým si upravujete geometriu a zároveň aj strmosť hlavového uhla.

Uhol hlavovej trubky sa zmenil na 75°, zatiaľ čo dĺžka sa zmenšila, takže medzi sedlom a rámom je teraz viac priestoru a teleskopická sedlovka je vyššia.

Detaily

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu