Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Devinci predstavil nový trailbike Troy v 27,5 aj 29-palcovej verzii

Kandadská značka prichádza s novým Troyom, ktorý "má slúžiť vyššiemu cieľu."
Martin Sarvaš

Nový trailbike Devinci Troy 2019 príchádza s mnohými vylepšeniami. Je dostupný v dvoch variantách kolies 27,5″ aj 29″, má 140 mm tlmič, pričom máte na výber zo zdvihu vidlice 150 mm a 160 mm, má vynovenú geometriu s kratšou zadnou stavbou, celokarbónový rám vrátane váhadla a Devinci sa chváli aj úchytmi na držiak na fľašku, ktorý môžete umiestniť v dvoch pozíciach.

Novinky Devinci Troy 2019

 

1. Jednočapový systém pruženia Split Pivot
2. Super Boost 157
3. Závitový stred
4. Celokarbónový rám vrátane váhadiel
5. Premiestnené nastatavovanie geometrie flip chip
6. Asymetrická konštrukcia
7. Gumová ochrana zapracovaná priamo do rámu
8. Dve pozície pre držiak na fľašku
9. Znížená výška rámu
10. Kompatibilita s teleskopickou sedlovkou
11. Priestor na prevodník 38T s 55.5mm chainline
12. Priestor pre kolesá x pneumatiky: 29 x 2.4 | 27.5 x 2.8
13. Metrický tlmič s úchytom Trunnion
14. Kompatibilita s pružinovým tlmičom
15. Post mount 180mm

Video

Názov prezentačného videa Troy 2019 je „Vyšší účel“, čím chceli asi chlapci v Devinci naznačiť, že by mohlo ísť o univerzálny trail bike.

Technológie

27,5″ a 29″ verzia

Vyberte si bicykel, na základe veľkosti kolies či už podľa štýlu jazdy, pohodlia, výšky či osobných preferencií. Troy je dostupný vo variantách s 27,5- aj 29-palcovými kolesami. Obe varianty majú tlmič so 140 mm zdvihom a vidlicu so 150 mm alebo 160 mm zdvihom podľa modelu.

 

Nová geometria a celokarbónový rám

Nová geometria rámu obsahuje dlhší reach a položenejší hlavový uhol v kombinácii s kratšou zadnou stavbou pre lepšiu obratnosť a hravosť na traile. Rám je celý z karbónu vrátane váhadla. Znížila sa tak váha, no vylepšila sa odozva a tuhosť rámu v teréne.

 

Dve pozície pre držiak fľašky (veľkosti M – XL)

V novom ráme Troy sú umiestnené až tri šróby, ktoré slúžia pre držiak na fľašku. Sú na to, aby ste si mohli vybrať z dvoch pozícií, kam držiak umiestnite. S klasickým tlmičom sa vám vojde do držiaku 750ml fľaša, s pružinovým 500ml fľaška. Toto platí u veľkostí rámu M-XL.

Premiestnený flip chip

Premiestnené nastavovanie geometrie s prepínačom flip chip je teraz v spodnej časti úchytu tlmiča pre pohodlnejšie používanie a zvýšenie pevnosti zadnej časti rámu.

 

Závitový stred

Pre lepšiu a pohodlnejšiu údržbu a menej migrény z vŕzgania stredu je strerd nového Troya šróbovací.

 

Gumená ochrana rámu

Devinci umiestnil do spodnej časti spodnej trubky rámuu gumený pás, aby predišli „cinknutiu“, ktoré všetci poznáme, keď nám vystrelí pod bicyklom kameň do rámu a zanechá nechcený škrabanec alebo preliačinu. Ochranný gumený pás je umiestnený aj pod reťazou.

 

Vnútrom vedené káble

Vnútrom vedené káble by už mali štandardom, ktorý sa pri nových bicykloch nevyzdvihuje, ale pre korektnosť spomenieme, že káble sú aj u nového Troya vedené rámom a výrobca uvádza, že sú zavedené tak, že pri zjazde sú pekne potichu.

 

Farebné varianty

Troy Carbon 29″

Troy Carbon 27,5″
Geometria

Troy 27,5

Troy 29

Vaše komentáre

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu