Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sram predstavil NX verziu Eagle 1×12!

Konečne to prišlo! Sram uviedol na trh cenovo dostupnú NX verziu sady Eagle 1x12.
Martin Sarvaš

Sram pred týždňom predstavil niečo, na čo čakalo asi skutočne veľa bikerov a obdivovateľov bicyklov so zlatou kazetou.

Konečne tu máme cenovo dustupnú sadu NX Eagle 1×12, takže už aj ľudia, ktorí nie sú milionári si už čoskoro budú môcť vychutnať jazdu one-by s 12-prevodovou kazetou a stále vám zostane aj pár drobných na pivo.

Cena

Sada Sram NX Eagle 1×12 by sa mala dostať do predaja v septembri. Cena kompletnej sady – kľuky, prehadzovačka, radenie, kazeta a reťaz – sa bude pohybovať okolo 410 eur.

Pre porovnanie, cena celej sady GX Eagle sa pohybuje okolo 500 eur, XO1 Eagle stála pôvodne 1240 eur, v zľavách ju kúpite za 875 eur a najvyšší model XX1 Eagle stál na pulte po predstavení až 1600 eur, dnes ho pri lepšom googlení nájdete na internetoch za 1 139 eur.

Kľuky NX Eagle

Nové kľuky Sram NX Eagle sú kompatibilné s nedávno predstaveným štandardom stredových os DUB. Sú stavané pre directmount prevodníky X-SYNC 2, ktoré sú použité na všetkých sadách Eagle.

Kľuky sa vyrábajú v troch rôznych veľkostiach – 165, 170 a 175 mm. Hmotnosť pre 175 mm kľuky s 32-zubovým prevodníkom je 705 gramov.

Cena sa bude pohybovaž od 116 € do 135 €.

Prehadzovačka NX Eagle

Prehadzovačke dali v Srame dizajn X-Horizon, ktorý umožňuje bez problému prehadzovať na ktorýkoľvek pastorok. Prehadzovačka je síce zo série NX, ale je kompatibilná aj s ďalšími sadami Eagle a vyšším rozsahom kaziet 10-50. Nechýba ani Cage Lock, ktorý uľahčuje ľahšiu demontáž kolesa či servis. Mechanizmus s názvom Type-3 Roller Bearing Clutch má poskytovať tiché a pohodlné radenie a odolnosť prehadzovačky.

Prehadzovačka je z hliníku a má hmotnosť 339 gramov.

Cena je 119 €.

Radenie NX Eagle

Radenie NX Eagle využíva technológiu Zero Loss, takže si bez problémov hocikedy preradíte na ktorýkoľvek prevod bez boju s páčkou aj napriek širokému rozsahu prevodov na kazete. Radenie by malo byť presné a okrem tejto verzie bude aj verzia pre elektrobicykle.

Cena je 38 €.

Kazeta PG 1230 Eagle

Dvanásťpastorková kazeta s rozsahom 11-50 zubov a označením PG – 1230 Eagle je zložená podobne ako v sérii GX z ocelovvých pastorkov okrem najväčšieho, ktorý je zo zliatiny hliníka. Hmotnosť je iba 615 gramov.

Kazeta je kompatibilná s klasickými 8-, 9- a 10-rýchlostnými orechmi.

Cena je stanovená na 110 €.

Reťaz

Aj reťaz je kompatibilná so všetkými Eagle sadami. Spojka Eagle Power Lock zabezpečuje jednoduchú demontáž, nahodenie či servis.

Cena je 29€.

Video recenzia od Worldwide Cyclery:

Viac detailov nájdete priamo na webe Sram-u.

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu