Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan vyhral druhú etapu pretekov Okolo Švajčiarska v záverečnom šprinte

Štvrté víťazstvo v tejto sezóne a už 16. na pretekoch Tour De Suisse si pripísal Sagan po víťazstve v záverečnom špurte 155-km dlhej etapy.
Martin Sarvaš

Záverečný šprint druhej etapy Okolo Švajčiarska:

Slovenský cyklista Peter Sagan zvíťazil  druhej etape pretekov Okolo Švajčiarska. Pretekár tímu Bora-Hansgrohe zvíťazil v záverečnom špurte 155-km dlhej etapy. Na posledných metroch mu nestačil druhý Kolumbijčan Fernando Gaviria z Quick-Stepu a tretí Austrálčan Nathan Haas z Kaťuše. Pre Sagana bolo toto víťazstvo už šestnástou výhrou na tomto podujatí.

V celkovom poradí je Peter Sagan na piatom mieste, vediedomáci pretekár Stefan Küng z BMC.

„Som veľmi šťastný za toto víťazstvo a musím sa poďakovať všetkým tímovým kolegom, že mi veria. Rozmýšľal som nad dnešnou taktikou a nakoniec to dopadlo tak, ako som predpokladal, takže som veľmi šťastný, že som vyhral,“ povedal po pretekoch Sagan, ktorý drží rekord v počte víťazstiev na týchto pretekoch – z jeho ôsmich účastí až päťkrát ovládol bodovaciu súťaž.

Sagan dopĺňa tekutiny po intenzívnom šprinte:

„Neviem, prečo sa mi tu tak darí. Možno preto, že som tu odviedol množstvo tvrdej práce. Uvidíme, ako to pôjde zajtra. Viem, že moje nohy nie sú momentálne najlepšie a pred Tour to ešte musím zlepšiť,“ povedal Sagan pre cyclingnews.com.

Pre Petra Sagana to bolo štvrté víťazstvo v sezóne. Jeho brat Juraj finišoval na 124. mieste s mankom vyše sedem minút a celkovo je 123.

Tretia etapa meria 182 km a opäť by mohla sedieť Saganovi, keďže má zvlnený profil s piatimi stúpaniami tretej kategórie, posledným krátko pred cieľom.

Výsledky 2. etapy Okolo Švajčiarska (Frauenfeld – Frauenfeld, 155 km):

1. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) 3:50:09 h,

2. Fernando Gaviria (Kol./Quick-Step Floors),

3. Nathan Haas (Aus./Kaťuša-Alpecin),

… 124. Juraj SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) +7:27

Celkové poradie:

1. Stefan Küng (Švaj./BMC) 4:10:24 h

2. Van Avermaet +3 s

3. Richie Porte (Aus./BMC)

… 5. P. SAGAN +20 s

… 123. J. SAGAN +8:29

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu