Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nový cyklopočítač Garmin Edge 520 Plus

Garmin Edge 520 je bez pochýb najobľúbenejší cyklopočítač na výkonnostnú cyklistiku.
Biker

Najobľúbenejší je hlavne vďaka širokej škále tréningových funkcií, podpore množstva bezdrôtových senzorov a rôzneho príslušenstva. Veľká skupina cyklistov však chcela ešte niečo viac. Edge 1030 bol pre nich príliš veľký a Edge 820 nebol ich šálka kávy. Garmin vypočul ich volanie a predstavil vylepšený Edge 520 PLUS.

Všetky fyzické parametre pôvodného modelu 520 zostávajú: 2,3-palcový farebný displej s antireflexným povrchom, ovládanie tlačidlami, 15-hodinová výdrž batérie, rozmery 7,3 x 4,9 x 2,1 cm, len hmotnosť narástla o kozmetických 2,6 g na 62,5 g.

Celá sada pôvodných tréningových funkcií zostala nezmenená. Samozrejmosťou sú nastaviteľné stránky a polia s údajmi. Podpora aplikácií, widgetov a dátových polí, ktoré si môžete zdarma stiahnuť na Connect IQ Store. Integrácia STRAVA live segments podporí vašu súťaživosť s výsledkami v reálnom čase.

Vďaka rozšírenej kompatibilite ANT+ rozhrania dokážete Edge pripojiť ku kompatibilným systémom elektronického radenia prevodov Shimano Di2 electronic shifting systems/SRAM RED eTAP a Campagnolo EPS. Prepojenie umožňuje na displeji Edge sledovať aktuálne zaradený prevodový stupeň, pomer prevodov a úroveň stavu batérie elektronického systému radenia prevodov.

Pri použití merača výkonu Garmin Vector získate podrobné štatistiky o výkone, vaše VO2 max špecifické pre cyklistiku, ako aj informácie potrebné na ergonomické nastavenie bicykla. Po pripojení Edge® 520 cez Bluetooth k smartfónu (iOS alebo Android) získate možnosť zobrazovať diskrétne upozornenia na prichádzajúce hovory a sms – smartnotifikácie. Smartfón môže byť odložený v ruksaku a vy budete mať neustále prehľad o prichádzajúcich hovoroch a inej komunikácii.

Na cestách iste využijete aj kompatibilitu so zariadeniami z radu VARIA, ako sú smart svetlá alebo nový cykloradar s kamerou RTL 510.

PLUS

V novej generácii Edge 520 PLUS nájdete:

Navigačné funkcie na podklade predinštalovanej mapy Garmin Cycle Map. Zahŕňajú navigáciu odbočku po odbočke, navigačné upozornenia a funkciu prepočítanie. Mapa obsahuje podklady so zahrnutými názvami ulíc. S novou funkciou Trendline popularity budete vedieť, ktoré cesty využívajú ostatní cyklisti. V porovnaní s Edge 1030/820 mapa neobsahuje POI body a navigáciu na špecifickú adresu. Navigácia odbočku po odbočke je možná medzi vami uloženými bodmi. Ak plánujete Edge 520 PLUS využiť aj na horskom bicykli, poteší vás aplikácia TrailForks, ktorá zobrazí nespočetné množstvo trailov po celom svete.

Zdieľanie polohy Okrem známej funkcie LiveTrack, ktorá umožňuje zdieľanie vašej aktuálnej polohy (vrátane niektorých tréningových údajov) s vašimi blízkymi alebo trénerom, pribudla funkcia GroupTrack, ktorá umožňuje sledovanie jednotlivých jazdcov vo vašom pelotóne priamo na mape zariadenia. Túto funkciu Garmin ešte rozšíril o možnosť odosielania prednastavených správ jednotlivým jazdcom – správy jazdec jazdcovi.

Tréningové aplikácie Training Peaks Daily Workout alebo Best Bike Split dostupné z Connect IQ Store urobia z vášho Edge celoročný systematický tréningový nástroj.

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu