Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Časopis Tour de France 2013

Najväčšia udalosť cestnej cyklistiky, Tour de France, sa už začala! Aby ste boli na tento sviatok dokonale pripravení, opäť vychádza kompletný sprievodca a oficiálny program Tour. Nájdete ho v novinových stánkoch, v kníhkupectvách Panta Rhei, alebo môžete objednať online na jagastore.sk. Tu je malá ochutnávka toho čo nájdete na 168 stranách sprievodcu Tour de France.
Biker

Jubilejná stá Tour bude stáť naozaj za to! Všetko je pripravené do najmenšieho detailu, rafinovane zostavená trať ako dôsledná oslava slnečného Francúzska.

Zavládne na Slovensku opäť saganománia? Veríme, že áno! Peter Sagan ide na Tour obhajovať zelený dres. Na rozdiel od minulého roku by mal mať väčšiu podporu od svojho tímu. Na druhej strane musí počítať s tým, že bude pod mimoriadnym drobnohľadom celého pelotónu.

Aj oči bratov Velistovcov a celého ich tímu Omega Pharma-Quick Step sa s očakávaním upierajú na Tour. Kým Peter má účasť na Tour viac menej istú, Martinova nominácia ešte závisí od viacerých okolností a riaditeľ tímu Patrick Lefevre o nej zrejme rozhodne až na poslednú chvíľu. Majú vo svojom strede hviezdu tej najväčšej veľkosti – tím, ktorý vlastnení český finančný a uhliarsky magnát Zdeněk Bakala totiž posilnil Marc Cavendish, čo z pohľadu celého tímu stavia účasť na Tour do úplne iného svetla. Už totiž nejde len o zbieranie skúseností. Tím má vo svojom strede lídra, ktorého ambície na etapové víťazstvá, či dokonca žltý dres, nie sú vôbec prehnané.

V našom špeciálnom vydaní nájdete komplexného etapového sprievodcu, ktorý vám bude robiť spoločnosť každý deň 100. ročníka Tour. K dispozícií sú mapy, plastické profily etáp, časové itineráre, odborné súhrny a predpovede športového riaditeľa pretekov Jeana-Françoisa Pescheuxa a, samozrejme, exkluzívny bonus: názory našich cyklistických dvojičiek bratov Petra a Martina Velitsovcov. Ich cenné a absolútne autentické postrehy zohľadňujú skúsenosti z predchádzajúcich Tour, ako aj  zázemie silného tímu Omega Pharma-Quick Step.

Spoločne nahliadneme do najkrajších zákutí trate. Z Korziky cez Nice až po majestátne vrcholy Álp. No a napokon Paríž. Ponúkame kompletného sprievodcu jubilejnej stej Tour, ktorý vás zoznámi s traťou i s pretekárskym dedičstvom.

Zaujímajú vás informácie o tímoch? Žiadny problém! Tour de France privíta najkompletnejší zoznam tímov, počnúc La Mondiale až po Vacansoleil-DCM. Prinášame všetky údaje o každom jazdcovi na Tour spolu s odbornou analýzou reálnych možností každého tímu. Od koho? No predsa od päťnásobného víťaza Tour Bernarda Hinaulta.

Tour miluje štatistiky. Chýbať teda nemôžu tie najpestrejšie prehľady a historické rebríčky. Neváhajte už ani sekundu. Tohtoročná Tour naozaj stojí za to!

168 stranový oficiálny sprievodca po Tour de France už v predaji! Hľadajte ho v novinových stánkoch a Panta Rhei!

 

Chcete aby vám kompletný sprievodca Tour de France prišiel až domov do schránky?

Predplaťte si časopis Cyklistika!

8 vydaní len za 23,60 € a dostanete darček! Fľašu na vodu Tour de France zadarmo!

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Zavrieť reklamu