Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Existuje vôbec niečo horšie a nevkusnejšie ako SPD sandále?

Rok čo rok sa SPD sandále od Shimana objavujú v ich katalógu. Nezmenené od ich prvého predstavenia pred asi milión rokmi.
Martin Sarvaš
Existuje vôbec niečo horšie a nevkusnejšie ako SPD sandále?

Šliapete v horúčave, po čele vám pri akomkoľvek menšom kopčeku stekajú kropaje potu, dres máte prepotený a nechutne nalepený na chrbáte a nohy sa vám paria v topánkach. Tak si teda poviete, že aspoň si dáte sandále, nech sa nohy vetrajú.

Nie. Ani akékoľvek teplo vám nedáva právo obuť si na bicykel túto skazu.

SPD sandále je výkrik do tmy, ktorý by mal byť celosvetovo zakázaný.  U našich západných susedov môžme tieto módne výstrelky vidieť častejšie ako by sme chceli. No malo by to byť pre nás výstrahou.

Shimano podľa svojich slov spojilo efektivitu a sebavedomie nášľapných pedálov s maximálnou priedušnosťou s otvoreným dizajnom obuvi.

Shimano dokonca predstavilo špeciálnu retro edíciu SPD sandálov pri 25. výročí ich vzniku.

Takto štýlovo vyzeráte v Shimano SPD sandáloch na bicykli.

Okrem toho, že sandále celkovo nie sú veľmi estetickou obuvou, doplnené o ponožky sa dostávajú do úplne novej dimenzie.

A samozrejme, že ak si obujete SPD sandále na bike, nepôjdete úplne na boso. Jedine, že by áno. V tom prípade by ste sa však mali nad sebou vážne zamyslieť.

Nebezpečnosť nosenia akýchkoľvek sandálov či šlapiek na akomkoľvek bicykli je nespochybniteľná a ak by vám aj náhodou neprekážal ich otrasný vzhľad v spojení s bicyklom, skúste si predstaviť, ako pri hociakom menšom páde či obyčajnom strete nohy s prekážkou či nechtom so zemou, dopadnete.

Ak by vás náhodou napadlo dať si na sandále návleky, máte asi skutočne problém.

Našťastie sa nájde iba veľmi malé množstvo cyklistov, ktoré je schopné si túto obuv skutočne na bicykel obuť. Je otázne, či si SPD sandále necháva Shimano medzi svojimi doplnkami „lifestyle gear“ iba pre srandu alebo sa ich iba nevedia zbaviť.

SPD sandále ako štýlový módny doplnok.
Dá sa v nich robiť aj parkour.
Reflexné prvky v zadnej časti, aby ste mohli mať sandále bezpečne aj v noci.
Toto jednoducho na nohách nechcete.

Vaše komentáre

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu