Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Držiaky na telefón

Test: Univerzálny držiak telefónu Finn

Pred nedávnom sme do redakcie dostali bikový držiak telefónu s názom Finn. "Obyčajne" vyzerajúci prúžok silikónu nevzbudzoval veľkú dôveru a milovaný smartfón sme doňho vkladali s istými obavami. Ukázalo sa, že naše pochybnosti boli absolútne neoprávnené a FINN svoju funkciu plní s prehľadom a až prekvapivo dobre.
Hodnotenie: 4.5/5
12
Biker

Čo to vlastne je
Začineme zo široka, teda tým o čo vlastne ide. Ako uvádza diostribútor na svojej stránke: „Finn je univezálny držiak chytrých telefónov na riadidlá bicykla.“ Vzhľadom na to, že za jeho dizajnom a výrobou stojí skupina bike messengerov z rakúskeho Grazu, je jasné, že išlo o ľudí, ktorí presne vedeli čo od takéhoto zariadenia očakávajú a ako by malo fungovať. To je veľkou pridanou hodnotou – z histórie poznáme viacero skvelých nápadov, ktoré na obrazovke počítača vyzerajú perfektne, no v reále sú tragédiou. Finn má tvar (nie úplne pravidelného) obdĺžnika vyrobeného z robustného silikónu. Vďaka tomu je nielen pružný, ale aj pevný. Zároveň to znamená, že ho môžete umiestniť na rajdy akéhokoľvek priemeru a upevniť doňho takmer hocijaký smartfón – bez ohľadu na značku a model. My sme skúsili iPhone 5S a Smasung S4. Finn, prijal oba telefóny bez problémov.

Pred jazdou
Musíme uznať, že nahodenie celého držiaka je rýchle, bezproblémové a zvládne ho skutočne aj dieťa. Ak nie ste technický typ, zvládnete to taktiež, čomu vo veľkej miere pomáha papierový obal, na ktorom je graficky znázornený celý postup. Nahodenie telefónu na bike je teda veľmi jednoduchá záležitosť a celková manipulácia s týmto držiakom je super-ľahká.

Počas jazdy
Priznáme sa, našim cieľom bolo dokázať, že telefón sa na rajdoch skrátka neudrží. Preto sme ho skúšali ako na enduro biku, tak aj na zjazďáku. Napriek schválne tvrdej jazde sa telefón ani nepohol. Pekne si držal na svojom mieste a tváril sa, že sa nič nedeje. Stredová časť, na ktorej telefón „leží“ veľmi dobre pohlcuje všetky nárazy, takže otrasy od rajdov sa do telefónu takmer neprenášajú. Okrem toho, pri kúpe tejto silikónovej vychytávky obdržíte aj kupón v hodnote 4,49 eur na kúpu mestského cyklo-sprievodcu v podobe aplikácie BikeCityGuide. Tú zatiaľ v slovenských mestách nepoužijete, no pokiaľ máte to máte blízko k našim rakúskym susedom, prípadne chodíte na bikoch spoznávať „západ“ určite ju oceníte. Jedinou nevýhodou Finn-u je to, že pri nepriaznivom počasí je len na vás, či si svoj smartfón napriek povedzme dažďu nahodíte. Je pravdou, že pokiaľ prší, väčšina ľudí nebicykluje, no tento problém existuje. Jedine, že by ste si zabazpečili vodeodolné púzdro a telefón nahodili na držiak spolu s ním.

Záver
Finn sa dá opísať pár slovami – jednoduchý, ľahký a funkčný držiak smartfónu na bike, ktorý skutočne funguje. Klasik by povedal: „V jednoduchosti je krása“.

Viac infomácií:
http://www.getfinn.cz/
http://www.getfinn.com/

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu