Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Hangair – prvá akadémia extrémnych športov

Hokejista Dominik Graňák sa už tento rok chystá otvoriť športovisko, ktoré nemá široko-ďaleko páru. Náš úspešný reprezentant spojil športového ducha s manažérskymi zručnosťami brata Adama a spolu s ďalšími odborníkmi v oblasti športu vytvorili unikátny projekt akadémie extrémnych športov  HANGAIR, ktorá významne zlepší úroveň športu na Slovensku. Jej unikátnosť spočíva v technickom zázemí pre rozvoj pohybu v adrenalínových športoch ako snowboarding, freeskiing, skateboarding, BMX, či wakeboarding. Tým sa však využitie haly nekončí, keď pomocou netradičných cvičísk, ale i pomocou tradičných gymnastických prvkov je schopná poskytnúť potrebné služby i v rámci klasických športov. Do projektu sú okrem Dominka Graňáka zainteresovaní aj ďalší slovenskí špičkoví športovci v roli poradcov, ako gymnasta Samuel Piasecký, wakeboardista Milan Purdeš, či snowboardistka Baša Števulová.
Biker

,,Je to úžasná správa pre slovenský šport,“ hovorí Baša Števulová ,,Hangair bude skvelé miesto pre komunitu akčných športovcov a výrazne zlepší športové podmienky na Slovensku. Ja som absolvovala tréningy v americkom Camp Woodward a som si istá, že to bude znamenať úžasný progres pre akčné športy.“


 

Historia „extrémnych“ hál  siaha až do roku 1969, keď v americkej Pensylvánii  vyrastá Woodward Camp ako gymnastický kemp. V decembri 2008 sa ku gymnastike pridávajú prekážky pre extrémne športy a vzniká prvé profesionálne športovisko tohto charakteru. Camp Woodward v dnešných dňoch prevádzkuje 4 haly v USA a jednu v čínskom Pekingu. V Európe vznikla prvá Akadémia v roku 2003 v švajčiarskom Laaxe pod názvom Freesytle Academy Laax a neskôr v roku 2010 ako krytá hala. Je to zároveň najbližšia hala tohto druhu vzdialená  od Bratislavy cca. 800 km.
Idea Hangair vznikla v roku 2012, keď jej inšpiráciou boli práve extrémne haly v USA a Laaxe, a vychádza z rastúceho vplyvu a rozšírenosti adrenalínových športov. Vďaka svojej unikátnosti bude lákadlom aj pre zahraničných športovcov.
HANGAIR je slovná hračka. Spojením slovíčok HANGÁR a AIR je výstižným pomenovaním – na jednej strane priestoru starého letiska, kde sa bude extrémna hala nachádzať a anglického slovíčka AIR (vzduch), keď freestyle športovec  sa pri každom  triku ocitne vo vzduchu.


 

O HANGAIR

Geograficky je HANGAIR umiestnený v bratislavskej mestskej časti Vajnory, na starom športovom letisku s celkovou rozlohou 2810m2. Celá hala je kapacitne plánovaná na maximálne vyťaženie športovej časti v počte 70 ľudí.  Športová časť je pre diverzifikáciu športov zložená z 3 hlavných oblastí. Prvou je gymnastika a pohybová príprava, kde budú návštevníci využívať prostné s olympijskými rozmermi, Airtrack s foampitom (bazén naplnený penovými kockami) a trampolíny.  Druhá časť bude vyhradená pre 3 umelé skoky s rôznou náročnosťou od začiatočníkov až po profesionálov a umelý svah. Dva z troch skokov budú pokryté  umelým povrchom Snowflex®, ktorý napodobňuje vlastnosti prírodného snehu. Tretí skok je vybavený umelým tvrdým povrchom, ktorý slúži pre skateboardy, BMX, korčule, kolobežky. Umelý svah so šírkou 6m a dĺžkou 19,5 metra so sklonom 13 stupňov a povrchom Snowflex®, je vhodný pre výuku detí od 3 – 9 rokov. Využitie svahu je plánované i na trénovanie snowboard a freeski jazdy na parkových prekážkach. Tretia časť haly bude patriť rôznym profilom skateboardových prekážok a lezeckej stene, ktorá je výborným doplnkom v príprave športovca.

Hangair sa už v najbližších mesiacoch stane symbolom pre komunitné športy ako snowboarding, skateboarding, freeskiing, BMX, parkour, či wakeboarding. Brány extrémneho hangáru sa otvoria na konci roku 2015.

www.hangair.sk

 

 

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu