Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Slopestyle FMB World Tour na BikeFeste 2015 – kálnický slopestylový masaker

FMB Slopestyle World Tour bronzovej úrovne na BikeFeste 2015 mal svetovú úroveň, o čo sa rideri a v plnej miere postarali.
Biker
Slopestyle FMB World Tour na BikeFeste 2015 – kálnický slopestylový masaker

Ako napovedal samotný názov preteku – FMB Slopestyle World Tour bronzovej úrovne na BikeFeste 2015 mal svetovú úroveň, o čo sa rideri a v plnej miere postarali. Nielen tým, že učasť bola medzinárodná, ale aj skladbou trikov a faktom, že borci mohli získať aj body na veľké eventy FMB Tour. Už kvalifikácia naznačovala, že chalani nenechali nič na náhodu a začali z rukávov vyťahovať také esá ako backflipy, condory, barspiny, či 360-ky. To prilákalo obrovské množstvo divákov, ktorí totálne zaplnili celú kálnickú zjazdovku a vytvorili okolo celej trate poriadny kotol. Nestačilo však len posedávať pri trati, kto chcel vidieť celé jazdy slopestylerov, musel sa postaviť. Chalani sa aj vďaka tomu dokázali vyhecovať k naozaj výnimočným trikom a keďže išli skutočne na doraz, videli sme aj zopár pádov – našťastie všetky skončili bez akýchkoľvek zranení. Víťazom sa vďaka takmer dokonalej jazde stal Jakub Vencl z Českej republiky.

Výsledky:
1, Jakub Vencl
2. Bernd Winkler
3. Teodor Kováč

Foto: Filip Nagy

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu